Garanciális feltételek

 

Garanciális Feltételek:
 
1.Jótállás érvényesítése:
 
Számla és a garancia jegy (ha van) felmutatása. Amennyiben a termékhez egyedi, a gyártó által kiadott garancia jegy tartozott, kérjük annak felmutatását is.
Sértetlen termék és annak gyári csomagolása.
A termék egyedi, azonosító címkéjének olvasható, sérülésmentes megléte. 
 
2. 3 napon belüli vásárlásnál hogyan működik a garancia?
(Webáruházon keresztül megrendelt és kiszállítással megvásárolt termékek esetén a 8 napos, törvény által előírt elállási jog miatt ez a kitétel 8 napra ill. 8 napon belüli pénzvisszafizetésre tolódik!)
 
A vásárlástól számított 3 munkanapon belül meghibásodott terméket azonnal cseréljük vagy ha cserélni nem tudjuk visszafizetjük az árát, amennyiben a hibáról munkatársaink a helyszínen meg tudnak győződni. Ha a hiba nem egyértelmű, akkor fenntartjuk a jogot magunknak a termék bevizsgálására. 
Hibátlan terméket nem törvényi kötelességünk visszavásárolni!
 
3. Mik a Garancia érvényesítésének feltételei?
- Garanciális javításra terméket csak eredeti kiegészítő tartozékaival (csomagolás, leírás, kábelek, egyedi kiegészítők, CD) veszünk át.
- Garancialevél vagy számla (másolat is megfelelő).
- Garanciális záró címke megléte, sérülésmentes állapota.
 
4. Mik a garancia alól kizáró okok?
- A terméken égés, törés, repedés vagy egyéb fizikai-, látható sérülés.
- Nem rendeltetésszerű használat. Nem rendeltetésszerű használatnak minősül a termék gyári beállításait meghaladó teljesítményen történő használat, a termék leírásában megadott paramétereket meghaladó mechanikai / elektromos terhelés illetve egyéb nem a célnak való felhasználás.
- Helytelen tárolás, elemi kár okozta meghibásodás. (pl. villám, túl áram)
- Amennyiben a terméken végzett javítási / szerelési munkálatokat nem az azokat elvégezni jogosult, megfelelő jogosítványokkal, szakképzetséggel rendelkező harmadik személy, vagy a vásárló végzi és a hiba ennek következtében keletkezett.
- Szállítás vagy üzemeltetés közben külső események hatására bekövetkező meghibásodás.
- Hiányzó vagy sérült garanciális záró vagy termékkód címke.
 
5. Mi a teendő, ha elveszett a csomagolás, rajta a garanciamatricával?
A garancia a csomagolás nélkül is érvényes, garanciális igényét a garancialevéllel/számlával érvényesítheti, amennyiben nincs külön garancialevél, azon esetben a termék beazonosíthatatlansága miatt a garanciát nem tudjuk érvényesíteni.
 
6. Mely hibák nem garanciális jellegűek?
- Kompatibilitási problémák. (A vásárló hardverkörnyezetében nem működő, egyébként hibátlan alkatrész.)
- Természetes elhasználódás.
 
7. Visszavásárlás lehetőségei (Nem vonatkozik a webáruházon keresztül megrendelt és kiszállítással megvásárolt esetekre. Ott a törvény által előírt 8 napos határidő az érvényes)
7.1 3 napon belüli vásárlás esetén: 
- Hibátlan árucikket nem törvényi kötelességünk visszavásárolni. Egyedi elbírálás alapján azonban van lehetőség a termék árának levásárlására. Ennek alapfeltétele a csomagolás eredeti, sérülésmentes állapota.
- Hibás terméket csak akkor vásárolunk vissza, ha nem tudjuk cserélni.
7.2 3 napnál régebbi vásárlás esetén:
- Hibátlan terméket nem vásárolunk vissza.
- Ha a hibás terméket javítani vagy cserélni nem tudjuk, akkor a teljes vételárat visszafizetjük. Cserének minősül a hibás termékkel azonos rendeltetésű, azonos márkájú, de jobb műszaki paraméterekkel bíró készülék. 
- Ha a hibás termék helyett más típust szeretne, akkor egyedi elbírálás alapján lehetőség van a hibás termék értékcsökkenéssel történő beszámítására.
 
8. Laptop akkumulátorok egyéb garanciális feltételei:
8.1Laptop akkumulátor 3 illetve 8 napon túli (az ide vonatkozó jogszabályoktól függően) cseréjére jogosít, ha:
8.1.1.: Cellazárlat, akku-elektronikai hiba miatt az akkumulátor használhatatlanná válik
8.2.2.: 1 éven belül az akkumulátor ciklusszámlálója szerinti 250, Samsung cellás akkuknál 350 ciklus alatt 60% alá csökken az akku eredeti kapacitása. Ezt erre megfelelő eszközzel a garanciát biztosító helyszínen tudjuk bemérni.
8.2.: 2 éves garancia opció kizárólag SAMSUNG cellás, A+ minősítésű akkuinkra kérhető. A garancia nem vonatkozik a természetes elhasználódásra. Természetes elhasználódás, ha az akku ciklusszámlálója több, mint 350 ciklus mutat.